Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z żółtym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
jajko 1 sztuka
kajzerka 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 1 szklanka
żółty ser 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z żółtym serem

Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Ser zetrzeć na tarce. Czosnek zmiażdżyć, rozetrzeć ze solą ewentualnie przecisnąć przez praskę. Do mięsa dodać jajko, bułkę, czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Zagnieść masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na dłoni rozpłaszczać kulki masy. Nakładać na nie przygotowany ser i formować podłużne lub okrągłe kotleciki. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak