Sposób przygotowania

Połączyć mąkę z solą. Rozetrzeć ze smalcem do momentu , gdy mieszanka konsystencją będzie przypominać bułkę tartą.Mieszać z wodą aż utworzy się elastyczne ciasto.Wyrabiać do momentu,aż przestanie się lepić.Przykryć wilgotną ścierką. Odcinać kawałki po ok 45 g. Utworzyć kulkę , a następnie rozwałkować.Rozgrzać patelnię i smażyć na niej każdą z tortilli po ok 10 sekund z każdej strony.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie robiłam na smalcu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie robiłam na smalcu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie robiłam na smalcu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !