Sposób przygotowania

Buraki należy zalać wodą, następnie dodajemy czosnkek, ziarenka ziela angielskiego i pieprz, liśćie laurowe

Buraczki następnie gotujemy do miękkości . Gy już ostygnią buraki należy je zetrzeć ś na tartce o dużych oczkach.

W dalszej kolejności musimy na patelni rozgrzać masło i dodajemy mąkę, moze dojść do sytuacji że mąka mocno się zbryl będzie to oznaczało że mamy za mało tłuszczu więc można dodać jeszcze troszkę masła czy margaryny.

NA koniec przekładamy buraki do na patelnie i wszytsko ze sobą dobrze,0 dokładnie mieszamy,


Do smaku doprawiamy szczypta soli, cukrem.

Dobre do obiadu!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    uwielbiam do mielonego
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    janek64

    Prosto i smacznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    ciekawe jeszcze nie jadłam buraków tak przygotowanych
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    ciekawe jeszcze nie jadłam buraków tak przygotowanych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !