Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier do ciast

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 3 szklanki
sok z cytryny 1 sztuka
woda 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier do ciast

Cukier puder wsypujemy do miski. Wlewamy 8 łyżek wody i sok z cytryny. Rozcieramy na jednolitą masę. Wychodzi idealnie gęsty. Gęstość lukru możemy regulować, dodając cukier puder bądź wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak