Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas buraczany

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
czosnek 10 ząbków
sól 1 łyzka
woda 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
ziele angielskie 5 ziaren
chleb razowy 1 kromka
cukier1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas buraczany

Buraki myjemy , obieramy i kroimy w plastry. Układamy w naczyniu kamionkowym. Posypujemy sola i cukrem. Dodajemy obrany czosnek. Całość zalewamy ciepłą woda dodajemy przyprawy, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 4 dni , następnie płyn zlewamy , przelewamy przez sito i zlewamy do butelek które szczelnie zakręcamy i wstawiamy w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 12.09.2011 19:04
super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak