Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort Malibu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7 szt
cukier 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczania 1 i1/2 łyżeczki
śmietanka 30 % 1 l
cukier puder 1/2 szkl
sok z cytryny 1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
malibu 100 ml
Do dekoracji:
czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Tort Malibu

Biszkopt:
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Ubić masę, dodając po 1 żółtku.Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do prostokątnej formy. Piec 35 - 40 minut w temperaturze 180 ℃.
Masa:
Zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec dodać sok z cytryny, rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę oraz malibu. Ubijać. Biszkopt pokroić na 3 części.Przełożyć kremem malibu i posypać pokruszoną białą czekoladą. Udekorowac

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa92 01.07.2011 12:30
piękny!
wiola28a 31.01.2011 15:49
super!
Justyna70 30.12.2010 11:33
ja też!!
Anna200 19.10.2010 17:18
Muszę kiedyś wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak