Sposób przygotowania

Biszkopt:
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodając po 1 łyżce cukru. Ubić masę, dodając po 1 żółtku.Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do prostokątnej formy. Piec 35 - 40 minut w temperaturze 180 ℃.
Masa:
Zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec dodać sok z cytryny, rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę oraz malibu. Ubijać. Biszkopt pokroić na 3 części.Przełożyć kremem malibu i posypać pokruszoną białą czekoladą. Udekorowac

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna200

    Muszę kiedyś wypróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    ja też!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa92

    piękny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !