Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek i pokroić na plasterki. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć (jeśli trzeba obrać) i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki. Dodać cebulę i parówki, marchew. Podlać bulionem. Dusić często mieszając. Posolić. Obsypać mąką i podlać resztą bulionu. Wymieszać dokładnie. Dodać koncentrat pomidorowy i chwilę dusić. Na koniec dodać łyżkę śmietany. Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    Wygląda apetycznie, podajesz ten sos do ziemniaków czy z pieczywem?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    Najczęściej podaję z pieczywem i ryżem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !