Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 70 dag
mięso mielone wieprzowo-wołowe 50 dag
żółty ser 15 dag
pomidory krojone z puszki 1 opakowanie
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zapiekanka

Na patelni rozgrzać olej, włożyć mielone mięso, mieszając, podsmażyć.
Wrzucić posiekane pomidory z sokiem, dusić ok.3 min, przyprawić.
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na plasterki, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 15 min, ostudzić. Żaroodporne naczynie posmarować olejem, ułożyć połowę ziemniaków. Na ziemniaki wyłożyć uduszone z pomidorami mięso, przykryć resztą ziemniaków, skropić olejem, posypać startym serem.
Zapiekać 20 min w 170°C.
Podaję z warzywami z wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 22.10.2012 10:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak