Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek ryżowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
jajko 1 sztuka
mleko 1/4 szklanki
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
jogurt owocowy
owoce
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek ryżowy

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryż przesypać do garnka, wlać mleko, dodać do niego cukier, cukier waniliowy, masło i jajko, wymieszać. Podgrzewać, cały czas ubijając, aż masa zgęstnieje. Gotowy deserek przełożyć do pucharków, polać ulubionym jogurtem i udekorować owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 31.05.2013 23:11
Porcyjkę z chęcią bym zjadła.
Weronika_eM 13.09.2011 22:33
pyszny deserek
Jolanta_P-S 13.09.2011 20:31
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak