Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziane muffinki z ricottą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 1,5 szklanki
brązowy cukier 2/3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 szczypta
jajko 1 sztuka
olej 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1/2 szklanki
ser ricotta 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziane muffinki z ricottą

Kroki postępowania

1
Sypkie składniki wymieszać.
Krok 1 - Kukurydziane muffinki z ricottą foto
2
Do sypkich składników dodać jajko, olej, jogurt i ser. Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Kukurydziane muffinki z ricottą foto
3
Foremki do muffinek wysmarować tłuszczem i obsypać cukrem kryształem. Foremki napełnić masą.
Krok 3 - Kukurydziane muffinki z ricottą foto
4
Piec ok.20 minut w 180 stopniach. Przepis na 12 muffinek
Krok 4 - Kukurydziane muffinki z ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 27.08.2012 21:38
Z przyjemnością zjadłabym jedną.
Anna169Hosz 12.06.2012 20:45
Do ulubionych- ciekawy przepis muszę wypróbować.
DanutaS 08.01.2012 19:42
muffinki jak zwykle pyszne
octo 12.11.2011 08:28
super przepisy masz:)a te muffinki jedne i drugie cudowne i napewno smaczne:) i znowu przepis do mojej ksiegi leci
BernadettaP 16.09.2011 09:51
Uhmmm, patrząc na Twoj muffinki nabrałam ochoty na słodkie :-)
emilia11 13.09.2011 09:49
pycha
Weronika_eM 12.09.2011 21:49
pyszności
Dorota76 12.09.2011 19:59
super
Ewa6274879 12.09.2011 14:14
pyszne i szybkie - takie lubię najbardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak