Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy do gołąbków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 sztuk
marchew 1 sztuka
papryka czerwona 1/4 sztuki
papryka żółta 1/4 sztuki
brokuł 1/4 sztuki
mąka 1-2 łyżki
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy do gołąbków

Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej i pieczarki przesmażyć. Dodać pokrojona cebulę. Zeszklić. Paprykę umyć, pokroić i dodać do pieczarek razem z pokrojoną w kostkę marchwią. Podlać wodą, dodać kostkę rosołową, wymieszać i dusić. Brokuła opłukać, podzielić na kawałki i dodać do sou. Jeśli trzeba podlać wodą. Mąkę rozprowadzić w ziemnej wodzie i zagęścić sos. Dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polać gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak