Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki naleśnikowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mleko 2 szklanki
mąka wg uznania
sól do smaku
olej do smażenia
jajko 4 sztuki
pomidor 1 sztuka
szynka ok 10 dag
szczypiorek 1 pęczek
serek biały 30 dag
sól do smaku
śmietana kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki naleśnikowe

Z jajek mleka i mąki przygotować ciasto naleśnikowe. Doprawić solą do smaku. Upiec naleśniki. Pomidora umyć, wydrążyć środek, pokroić w kostkę. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Szynkę pokroić w kostkę. Ser rozetrzeć ze śmietaną, połączyć z przygotowanymi dodatkami. Serowy farsz wykładać na upieczone naleśniki zwijać w rulony. Przekroić na 2-3 kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 13.02.2013 20:51
lubię naleśniki
marcia71 12.09.2011 14:42
lubię z serkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak