Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica studencka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
kiełbasa śląska 2 pętka
chleb tostowy 2 kromki
cebula 0,5 sztuki
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica studencka

chleb kroimy w kostkę podsmażamy na złoty kolor na maśle zmieszanym z oliwą, zdejmujemy z patelni,
na tej samej patelni podsmażamy kiełbasę pokrojoną w cieniutkie plasterki i cebulę pokrojoną w piórka
następnie dodajemy rozmącone doprawione jajka
kiedy jajka zaczną się ścinać dodajemy podsmażone pieczywo, smażymy do całkowitego ścięcia jajek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak