Sposób przygotowania

Szynkę z sarny drobno kroimy. Z oliwy, octu winnego, czerwonego wina, czosnku pokrojonego w plasterki i przypraw (3 ziarna jałowca rozgniatamy, a 3 dodajemy w całości) przygotowujemy marynatę. Wlewamy do mięsa, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 1-2 dni do lodówki (W tym czasie należy mięso kilka razy przemieszać). Wyciągamy mięso z lodówki, słoninę kroimy w drobną kostkę, przetapiamy na gorącej patelni, dodajemy mięso (wyciągamy czosnek, który dodamy dopiero pod koniec duszenia) i smażymy około 30 minut, dodając kilka łyżek oleju. Dorzucamy marchewkę pokrojoną w ćwiartki plasterków oraz niezbyt drobno poszatkowaną kapustę. Dusimy 10 minut i dorzucamy pokrojoną w grubszą kostkę paprykę i drobno poszatkowaną cebulę oraz czosnek z marynaty. Dusimy jeszcze około 20 minut. Podajemy z ziemniakami lub chlebem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    jaki apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Nigdy nie jadłam sarniny i nie wiem czy kiedyś będę miała okazję, ale gulasz wygląda apetycznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Pychota :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sarninę w ogóle ciężko dostać :/ Myśliwi z powodu niewielkich rozmiarów saren rzadko polują na zdrowe okazy. Niestety tak jak Izabela jeszcze nie miałem przyjemności zabawy kulinarnej z sarniną
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !