Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody z cukrem w soku własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 0,5 kg
jagody 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody z cukrem w soku własnym

Owoce przebieramy, opłukujemy pod bieżącą wodą i przelewamy przegotowaną wodą a następnie odsączamy. Ok. 20 dag jagód zasypujemy cukrem i podgrzewamy na małym ogniu żeby puściły sok a cukier lekko się rozpuścił. Resztę jagód wsypujemy do słoików i zalewamy powstałym sokiem.Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak