Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z dzikiej róży

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 35 dag
woda 3 szklanki
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z dzikiej róży

Owoce dzikiej róży myjemy, nożyczkami odcinamy resztki szypułek,rozcinamy i usuwamy pestki.Dokładnie opłukujemy. Z wody i cukru zagotowujemy syrop. Dodajemy owoce, sok wyciśnięty z cytryny i podgotowujemy do czau aż owoce lekko zmiękną. Przelewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 09.09.2013 01:24
fajny kompot
Ada-Gaba 15.02.2013 13:11
z pewnością super dobry
TEtalicha 25.08.2012 23:03
nie piłam
Edyta31 25.09.2011 22:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak