Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na porach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pory 8 szt
oliwa 6 łyżek
pistacje 40 dkg
curry szczypta
pieprz kolorowy
filet z łososia 80 dkg
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na porach

Pory oczyścić ,odkroić zielone częsci i pokroić w plastry,na patelnię z oliwą wrzucić pory ,posolić i smażyć około 10 min,bistacje obrać i drobno posiekać,połowę bistacji dodać do porów wraz z curry i pieprzem,wszystko dokładnie wymieszać i odstawić z ognia ,filet pokroić w kawałkii i ugotować ,pory ułożyć na talerzu ,a na nie łososia,posypać bazylią i pistacjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak