Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
mleko 3 szklanki
cukier 5 dag
rodzynki
mąka łyżka
jaja 3
jabłko
cukier puder łyżka
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ryżowe

Ryż ugotować na mleku na gęsto. Właciwie go rozkleić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać rodzynki, ryż i mąkę (jeśli masa będzie rzadka, dodać więcej mąki). Dokładnie wymieszać.
Białka ubić na pianę, jabłko zetrzeć na dużych oczkach.
Do ciasta ryżowego dodać najpierw pianę i lekko wymieszać, a następnie jabłko.
Formować nieduże kotleciki, obtaczać w mące i smażyć z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 11.10.2011 23:49
fajny pomysł, podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak