Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartofle z pikantnymi kotletami i sosem śmietanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety pikantne 4 szt
skrobia kukurydziana 1 łyżka
mleko 100 ml
śmietana 50 ml
kartofle 1/2 kg
sól 1 łyżeczka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartofle z pikantnymi kotletami i sosem śmietanowym

Ugotować obrane i umyte kartofle z 1 łyżeczką soli. 4 kotlety wykonane wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/165757/duszone-kotlety-mielone-z-chilli-i-pietruszka-.html dusimy na patelni z mieszanką skrobii, mleka i śmietany. Dodajemy 1 łyżeczkę warzylionu do smaku. Dusimy aż sos zgęstnieje. Kartofle wykładamy na 2 talerze, układamy po 2 kotlety i polewamy sosem śmietankowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 11.09.2011 22:06
smaczny, pycha
1j1o1l1a1 11.09.2011 19:27
syty obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak