Sposób przygotowania

Bulke kroimy na 1/3 wysokosci wyjmujemy miąższ, wierzch i miąższ zalewamy mlekiem, odstawiamy do nasiąknięcia, wydrazone bulki smarujemy maslem lub oliwa wewnątrz i zewnatrz, wstawiamy do lodowki, smażymy cebulke gdy się zeszkli dodajemy pokrojone drobno pomidory i smażymy, dodajemy namoczona bulke razem z mlekiem i smażymy, doprawiamy do smaku, masa nadziewamy bulki , wkladamy do żaroodpornego naczynia, w bulce w farszu robimy wgłębienie i wbijamy cale jajko, posypujemy sola i pieprzem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180Cna ok. 10-15min, podajemy gdy jajo się zetnie,a bulka zrumieni

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Też lubię wymyślać takie ciekawe kompozycje w bułce.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !