Sposób przygotowania

Mleko, jajka, mąkę i wodę mineralną łączymy w takich proporcjach żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe o konsystencji mniej więcej śmietany.

Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na maśle (ja pieczarki od razu solę żeby puściły sok) a po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy aż cebula zmięknie. Zostawiamy do wystygnięcia.

Filet kroimy w kostkę dodajemy przyprawę do kurczaka i wstawiamy na pół godziny do lodówki.

Wszystkie składniki mieszamy, ewentualnie dodajemy kucharka do smaku.

Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis, coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    świetne zrobię na kolację :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !