Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszki z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuk
pieczarki 10 sztuk
mleko 150 ml
mąka 250 g
cebula biała 1 sztuka
olej do smażenia
masło do smażenia
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat 1 łyżeczka
pieprz do smaku
kucharek do smaku
woda gazowana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: placuszki z kurczakiem i pieczarkami

Mleko, jajka, mąkę i wodę mineralną łączymy w takich proporcjach żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe o konsystencji mniej więcej śmietany.

Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy na maśle (ja pieczarki od razu solę żeby puściły sok) a po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy aż cebula zmięknie. Zostawiamy do wystygnięcia.

Filet kroimy w kostkę dodajemy przyprawę do kurczaka i wstawiamy na pół godziny do lodówki.

Wszystkie składniki mieszamy, ewentualnie dodajemy kucharka do smaku.

Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 22.09.2012 18:13
świetne zrobię na kolację :)
kasienka23 06.02.2012 13:50
fajny przepis, coś dla mnie
Ela15 30.11.2011 13:00
muszą być pyszne
eli82 19.10.2011 15:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak