Sposób przygotowania

Filety dokładnie myjemy, odcinamy tłuszcz, następnie przecinamy każdy z nich na pół, rozbijamy, oprószamy kucharkiem

Bazylię siekamy, czosnek i paprykę kroimy w drobniutką kosteczkę, mieszamy.

Na każdym filecie układamy plasterek szynki a następnie paprykę z bazylią i czosnkiem, mocno zwijamy, spinamy wykałaczką lub szpilką do rolad.

Panierujemy jak kotlety schabowe: najpierw w mące, następnie w rozmąconym jajku (ja dodaję do niego odrobinę vegety) i bułce tartej.

Smażymy na małym ogniu w dużej ilości mocno rozgrzanego oleju na złoty kolor.

Aby mieć pewność, że mięsko nie będzie w środku surowe wkładam je na 10 do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i włączam tylko termoobieg

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Bardzo apetyczne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    ciekawy pomysl
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    dzięki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    znakomite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !