Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 sztuki
szynka wędzona 8 p;astrów
czosnek 2 ząbki
jajko 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej do smażenia
mąka pszenna 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g
bazylia 8 listków
papryka marynowana 0,5 (w zalewie miodowej)

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z papryką

Filety dokładnie myjemy, odcinamy tłuszcz, następnie przecinamy każdy z nich na pół, rozbijamy, oprószamy kucharkiem

Bazylię siekamy, czosnek i paprykę kroimy w drobniutką kosteczkę, mieszamy.

Na każdym filecie układamy plasterek szynki a następnie paprykę z bazylią i czosnkiem, mocno zwijamy, spinamy wykałaczką lub szpilką do rolad.

Panierujemy jak kotlety schabowe: najpierw w mące, następnie w rozmąconym jajku (ja dodaję do niego odrobinę vegety) i bułce tartej.

Smażymy na małym ogniu w dużej ilości mocno rozgrzanego oleju na złoty kolor.

Aby mieć pewność, że mięsko nie będzie w środku surowe wkładam je na 10 do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i włączam tylko termoobieg

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 03.09.2012 17:49
znakomite
kasienka23 04.04.2012 13:41
bardzo apetyczne
leonkot 19.02.2012 11:52
dzięki :)
marcinek 31.10.2011 13:29
Super
motomaniak 03.10.2011 14:38
ciekawy pomysl
matriasik 11.09.2011 17:50
Bardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak