Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
wędzony boczek 0,5 kg
pieczarki 0,5 kr
cebula biała 4 sztuki
olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki

Filety kroimy w kostkę, zasypujemy 2 łyżeczkami przyprawy do kurczaka, mieszamy i wkładamy do lodówki na 30 minut.

Boczek i pieczarki kroimy w plastry grubości mniej więcej 0,5 cm, a cebulę w ćwiartki, następnie rozdzielamy jej warstwy, zalewamy 2 łyżkami oleju i zasypujemy 1 łyżką vergety,mieszamy i zostawiamy na jakieś 15 minut.

Składniki nadziewany na patyczki do szaszłyków w dowolnej kolejności i posypujemy przyprawą do grilla. Patyczki dobrze jest namoczyć kilka minut w wodzie, będą wtedy bardziej elastyczne i mniej łamliwe.

Niestety mam tylko zdjęcie nieupieczonych szaszłyków. Te upieczone znikły z talerzy w zadziwiającym tempie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.07.2012 19:59
na grilla
marcinek 12.12.2011 14:25
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak