Sposób przygotowania

Krok 1 / 7

Do miseczki wkładamy 25 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, dodać 1 łyżkę przyprawy do mięsa mielonego. Papryczkę chilli przekroić na pół, usunąć nasiona i połówkę dokładnie pokroić w małą kosteczkę, dodać do mięsa.Cebulę pokroić w kostkę i dodać do masy. Dodać 1 jajko i 50 ml mleka.Następnie wsypać 3 łyżki bułki tartej i dokładnie mięso wyrobić ręką. Zostawić na noc w lodówce.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i dobry obiadek zrobiony...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nigdy nie robiłem tak klopsów, ba nawet do głowy by mi nie przyszło, aby zrobić ten myk z folią aluminiową i całość gotować. Bardzo interesujące!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !