Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

botwinka z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 4
botwinka 2 pęczki
sól i pieprz do smaku
koncentrat z buraków 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
koperek
natka pietruszki
Szczypiorek cienki
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: botwinka z jajkiem

Umyte mięso zagotować z dodatkiem włoszczyzny ziela i pieprzu. Następnie wywar przecedzić. Botwinkę poszatkować i wrzucić do gorącego wywaru. Gotować ok. 10 minut. przybarwić do smaku. i dodać koncentrat. Na samym końcu dodać śmietanę i zieleninę. Rozlać do miseczek i udekorować jajkiem. Można wstawić do lodówki wówczas zyskamy chłodnik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 26.08.2013 19:56
o! taką zupkę to ja lubię
IlonaAlbertos 16.06.2012 23:13
Bardzo luibie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak