Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z łososiem norweskim i suszonymi pomidorami podane z rukolą i płatkami parmezanu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 50 g
suszony pomidor 50 g
olej 4 łyżki
sól 1 szczypta
mąka 150 g
żółtko jajek 1 szt
octeu balsamiczny 2 łyżki
anchois
filet z łososia 100 g
wędzony łosoś 50 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
rukola 1 szt
parmezan starty 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z łososiem norweskim i suszonymi pomidorami podane z rukolą i płatkami parmezanu

Farsz: filet z łososia norweskiego bez skóry i ości, wędzony filet z łososia norweskiego, cebula, suszony pomidor, olej, sól, pieprz czarny mielony Prymat. Ciasto: mąka, żółtko, olej 1 łyżka, sól)
Farsz: łososia drobno zmielić, suszone pomidory posiekać. Na oleju podsmażyć cebulę, ostudzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Ciasto: do przesianej mąki dodać żółtko, olej i tyle ciepłej wody, by osiągnąć jednolitą masę o konsystencji ciasta pierogowego. Zagnieść i odstawić na chwilę. Po rozwałkowaniu używając szklanki wykroić z ciasta koła, a następnie ułożyć na nich małe porcje farszu i zlepić brzegi. Pierogi gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie.

Pierogi podawać z suszonymi pomidorami, filetami anchois i sałatą rukola skropioną oliwą truflową. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 25.02.2012 10:21
super
Beata61 19.10.2011 21:15
brzmi przepysznie , mniam !
treonina 15.07.2011 11:03
tego to jeszcze nie próbowałam!
cukiereczek 01.06.2011 08:18
super
kotlet 27.04.2011 23:15
rewelacja
Anna210 06.04.2011 12:07
świetny przepis !!!
Adamorek 24.03.2011 21:01
fajne
Marta98 20.02.2011 21:19
super
Bart 17.02.2011 23:34
pierogi z rybą- ciekawe
AgaS10 06.02.2011 15:13
oryginalne:)
szajba2 27.12.2010 18:48
takich pierogów nie jadłem
Babciagramolka 16.12.2010 10:25
Pierogi z rybą znam od dawna - taką wersję farszu z chęcią wypróbuję
Gonia555 28.11.2010 17:00
Mniam ,mniam....
bami 06.11.2010 10:54
O matko! Moje ulubione pierogi w takim wydaniu! :D Mniam!
Jaheira11 26.10.2010 17:33
super!
jolaxa 23.10.2010 19:39
takiej wersji pierogow nie probowalam ;)
agnieszka214 01.10.2010 10:21
super można spróbowac
noculos 24.09.2010 12:04
ciekawe
buksiak12 23.08.2010 13:33
ciekawy przepis
Dorota71 23.08.2010 12:58
super przepis
Emilia22 23.08.2010 12:28
mniam mniam mniam
iwa643 06.06.2010 07:17
pierogi i ryba tego nie robiłam
banditka 21.05.2010 07:04
brzmi bajecznie :) To co lubie pierogio i losos w jednym!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak