Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jajeczny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier waniliowy 1
mleko 2 szklanki
żółtko jajek 2
cukier 0,5 szklanki
zagęstnik do śmiwtany
wódka 0,5 szklanki
budyń waniliowy 1 bez cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jajeczny

Budyń ugotować w 2 szklankach mleka. W międzyczasie żółtka utrzeć z cukrami. Gorący budyń dodawać do ucieranych żółtek, cały czas miksując powoli dolewać wódkę, a następnie zagęstnik do śmietany. Schłodzić. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 03.04.2012 00:00
Smakowity :)
kate.500 26.09.2011 07:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak