Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Rozbijamy delikatnie pozbywając się zgrubień i zbędnego tłuszczu. Obsypujemy przyprawą kucharek do dań granulowaną, owijamy pierś w pazłotko i kładziemy do garnka specjalnego do gotowania na parze. Do tego samego garnka wkładamy kalafior (mięso i warzywa na parze sobą, swoim zapachem i kolorem nie przechodzą). Pod wodą umyć także pomidory, paprykę oraz obrać cebulę białą. Pomidory, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, wymieszać delikatnie dodać odrobinę soli i pieprzu. Warzywa ze sobą wymieszać. kalafior i piersi gotować na parze przez 20 minut. Wykładamy na talerz. Na zdjęciu bez ziemniaków i ryżu, które jednak jak najbardziej pasują do przygotowanej potrawy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !