Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka na parze z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
kalafior 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
papryka 1/2 sztuki
cebula biała 1/2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka na parze z warzywami

Pierś z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Rozbijamy delikatnie pozbywając się zgrubień i zbędnego tłuszczu. Obsypujemy przyprawą kucharek do dań granulowaną, owijamy pierś w pazłotko i kładziemy do garnka specjalnego do gotowania na parze. Do tego samego garnka wkładamy kalafior (mięso i warzywa na parze sobą, swoim zapachem i kolorem nie przechodzą). Pod wodą umyć także pomidory, paprykę oraz obrać cebulę białą. Pomidory, cebulę i paprykę pokroić w kostkę, wymieszać delikatnie dodać odrobinę soli i pieprzu. Warzywa ze sobą wymieszać. kalafior i piersi gotować na parze przez 20 minut. Wykładamy na talerz. Na zdjęciu bez ziemniaków i ryżu, które jednak jak najbardziej pasują do przygotowanej potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak