Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka indyka z cukinią (w szybkowarze)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 2
pomidory 4
czosnku 1 ząbek
cebula 1
wody 1 szklanka
cytryna 1
tymianku szczypta
soli i pieprzu szczypta
indyk 1 duże
olej lniany 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka indyka z cukinią (w szybkowarze)

Czosnek drobno posiekać i utrzeć z solą. Masą czosnkową natrzec udka i pozostawić na 2 godziny. W szybkowarze rozgrzać olej i obrumienić udka z obu stron. Cukinie, pomidory i cebulę drobno pokroić. Posypać tymiankiem i pieprzem. Włożyć do szybkowaru i podlać wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut do momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

Smacznego!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak