Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka paprykowo-pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona papryka 3 strąki
pomidory 4 szt
por (biała część) 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
bazylia świeża 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowo-pomidorowa

Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paseczki. Por obieramy i drobno siekamy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wszystkie warzywa przekładamy do miseczki i mieszamy. Dodajemy posiekaną bazylię, oliwę i sok z cytryny. Mieszamy, doprawiamy do smaku i ponownie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 11.09.2011 17:11
Na pewno jest pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak