Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb pszenny 0,5 bochenka
pieczarki 25 dag
cebula 3 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 4 szklanki
tymianek do smaku
rozmaryn do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z chleba

Chleb kroimy na kawałki i moczymy w mleku. Cebulę, czosnek i pieczarki obieramy, kroimy i podsmażamy na oliwie. pod koniec smażenia doprawiamy ziołami i przyprawami.Chleb odciskamy i razem z cebulą, czosnkiem, pieczarkami mielimy w maszynce.Dodajemy mąkę i doprawiamy do smaku. dokładnie wyrabiamy. Przekładamy do formy pasztetowej i pieczemy w temp. 180 stopni C przez ok. 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 11.09.2011 17:13
Fajny pomysł, zaintrygowałaś mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak