Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pożywny ziemniak z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 1 szt duży
cebula 1 mała
kiełbasa 10 dag
koncentrat pomiorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
fasola 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pożywny ziemniak z fasolą

Ziemniaka szorujemy i gotujemy do miękkości w dobrze osolonej wodzie, odcedzamy i nacinamy. Cebulę obieramy, kroimy w półkrążki, kiełbasę w talarki i rumienimy na maśle. Dodajemy odsączoną fasolę i 1 łyżkę zalewy od fasoli, koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z ziemniaka wycinamy część miąższu i wypełniamy przygotowanym farszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak