Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 40 dag
marchew 20 dag
olej 8 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
kefir 1 szklanka
cukier 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie 3 grubo siekane

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi z orzechami

Warzywa oczyszczamy.Kapustę drobno szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty, mieszamy. Ocet winny mieszamy z 4 łyżkami oleju i polewamy warzywa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.Kefir mieszamy z sokiem z cytryny i pozostałym olejem, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Sos kefirowy przelewamy do sosjerki. Surówkę podajemy w misie a sos oddzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak