Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z ogórków ze śmietaną i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
płatki migdałowe 1 łyżka
śmietana 12% 1 szklanka
sok z cytryny 0,5 łyżeczki
koperek 0,5 pęczka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z ogórków ze śmietaną i migdałami

Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy płatki migdałowe uprażone na suchej patelni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Śmietanę mieszamy z sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem i doprawiamy do smaku. Przygotowanym sosem polewamy składniki sałatki. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 13.08.2012 15:57
smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak