Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki śledziowe z sałatką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 60 dag
mleko 0,75 szklanki
pomarańcza 1 szt
cebula czerwona 1 szt
jabłko 1 szt
majonez 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
ogórek kiszony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki śledziowe z sałatką

Filety śledziowe opłukujemy, zalewamy mlekiem i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie wyjmujemy, odsączamy, osuszamy i kroimy w paski. Pomarańcze, jabłko, ogórek i cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny by nie ściemniało. Majonez mieszamy z pozostałym sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Mieszamy. Pokrojone owoce i warzywa mieszamy z majonezem. Paski śledziowe zwijamy w rulony i spinamy wykałaczkami, zostawiając w środku miejsce na owocowo-warzywny farsz. Środki wypełniamy przygotowanym farszem. Odstawiamy na 3 godz. do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.03.2013 00:00
zapowiada się pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak