Sposób przygotowania

Filety śledziowe opłukujemy, zalewamy mlekiem i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie wyjmujemy, odsączamy, osuszamy i kroimy w paski. Pomarańcze, jabłko, ogórek i cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny by nie ściemniało. Majonez mieszamy z pozostałym sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Mieszamy. Pokrojone owoce i warzywa mieszamy z majonezem. Paski śledziowe zwijamy w rulony i spinamy wykałaczkami, zostawiając w środku miejsce na owocowo-warzywny farsz. Środki wypełniamy przygotowanym farszem. Odstawiamy na 3 godz. do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    zapowiada się pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !