Sposób przygotowania

Kapustę oczyszczamy, kroimy w ósemkę i wkładamy do garnka. Pory również oczyszczamy i dodajemy do kapusty. Kostki rosołowe rozpuszczamy we wrzącej wodzie i zalewamy kapustę i por, tak by były całkowicie zalane.Gotujemy ok. 20 min i kapustę z porami wyjmujemy. Boczek i kiełbasę / ja wykorzystuję to co mam w lodówce/ kroimy w kostkę. Na patelni wytapiamy boczek a następnie dodajemy kiełbasę. Wsypujemy mąkę i podsmażamy do lekkiego zrumienienia. Następnie powoli wlewamy szklankę wywaru pozostałego po gotowaniu warzyw.Mieszamy i zagotowujemy. Kapustę i pory przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy przygotowanym sosem boczkowo-kiełbasianym. Zapiekamy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok. 15 min. . Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy jeszcze ok. 3 min. Wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !