Sposób przygotowania

Fasolkę umyć, odciąć końce, włożyć do garnka z gotującą się i osoloną wodą. Gotować około 5 minut, aby była al dente, a nie rozgotowana. Odcedzić, wymieszać z łyżką oliwy z oliwek. Rozłożyć na talerzach dodając po łyżce pesto.
Orzeszki pinii lekko zrumienić na suchej patelni i posypać nimi fasolkę.

*Przepis na pesto: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/164687/bazyliowe-pesto-ze-slonecznikiem.html

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Szybko i smacznie. Tak lubię!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fasolkę lubię pod każdą postacią:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Smaczna i zdrowa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Idealna zamiast ziemniaków do ryby lub miesa :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dawno nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny pomysł
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    w tym roku mam mamuta na działce więc z przepisu skorzystam
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja niestety w tym roku nie mam, a uwielbiam ten gatunek fasolki. W tym roku zapowiada się urodzaj na fasolę, więc będziesz miała Misiu pole do eksperymentów. Ta fasola jest tak smaczna, że w każdej wersji dobrze smakuje.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    chyba nigdy takiej fasolki nie jadłam, muszę rozejrzeć się za nasionami bo wygląda interesująco
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Moja też była z własnego ogrodu, ja lubię jaj smak i to, że dopiero naprawdę stara, gdy ziarnka są duże, ma włókna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nigdy nie jadłam,ale wszystko przedemną
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też smakuje mi taka fasolka
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    pyszny dodatek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !