Sposób przygotowania

Filety opłukujemy, osuszamy, kroimy na kawałki i mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, mleko, doprawiamy do smaku i mieszamy. Do masy możemy dodać bułkę tartą. Śliwki kroimy, mieszamy z keczupem, miodem i octem. Nabieramy porcję masy mięsnej, układamy na dłoni, nakładamy łyżeczkę farszu i formujemy owalnego zrazika.Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Suszone śliwki możemy zastapić wędzonymi śliwkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pyszności. Z chęcią bym sobie teraz zjadła takie mielone :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Lubię takie połączenia, pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !