Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w cieście majonezowo pietruszkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 6 szt
sól 4 szczypta
pieprz 3 szczypta
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 3 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w cieście majonezowo pietruszkowym

6 filetów z mintaja
4 szczypty soli
3 szczypty przyprawy do ryb
3 szczypty pieprzu kolorowego
Ciasto:
100 ml mleka
2 jajka
3 łyżki majonezu
3/4 szk mąki
1/2 pęczka natki pietruszki
3 szczypty czarnej soli
1/2 łyżeczka słodkiej papryki
5 łyżek mąki do obtaczania
150 ml oleju do smażenia

Filety rozmrozić, opłukać i dokładnie osuszyć.
Posypać przyprawami i odstawić na 15 minut.
Składniki na ciasto dokładnie zmiksować.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek mintaja obtoczyć w mące.
Następnie zanurzyć w cieście.
Kłaść na gorący tłuszcz i smażyć z każdej strony po około 3-4 minuty.
Jeśli filety są grube czas smażenia należy wydłużyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 11.02.2012 19:39
zapowiada się bosko :)
Anna133 11.02.2012 19:39
zapowiada się bosko :)
Jolanta40 21.01.2012 21:55
ale pycha
eli_555 12.12.2011 22:33
pycha-muszę wypróbować
cukiereczek 07.10.2011 12:13
Rewelacja
matriasik 10.09.2011 22:22
Mhmm, rewelacja!
patusia 10.09.2011 21:27
Apetycznie wygląda :)
ZEWA 10.09.2011 20:59
już zmieniłam, dzięki
suzana 10.09.2011 20:54
coś nie tak z wklejaniem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak