Sposób przygotowania

6 filetów z mintaja
4 szczypty soli
3 szczypty przyprawy do ryb
3 szczypty pieprzu kolorowego
Ciasto:
100 ml mleka
2 jajka
3 łyżki majonezu
3/4 szk mąki
1/2 pęczka natki pietruszki
3 szczypty czarnej soli
1/2 łyżeczka słodkiej papryki
5 łyżek mąki do obtaczania
150 ml oleju do smażenia

Filety rozmrozić, opłukać i dokładnie osuszyć.
Posypać przyprawami i odstawić na 15 minut.
Składniki na ciasto dokładnie zmiksować.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek mintaja obtoczyć w mące.
Następnie zanurzyć w cieście.
Kłaść na gorący tłuszcz i smażyć z każdej strony po około 3-4 minuty.
Jeśli filety są grube czas smażenia należy wydłużyć.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    coś nie tak z wklejaniem
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    już zmieniłam, dzięki
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetycznie wygląda :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Mhmm, rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha-muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ale pycha
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    zapowiada się bosko :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    zapowiada się bosko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !