Sposób przygotowania

1 paczka makaronu penne
3 łyżki oleju
300 g świeżej kapusty
500 g wieprzowej łopatki
2 cebule
4 ząbki czosnku
1/2 szk posiekanego koperku
1 czerwona papryka
1 puszka czerwonej fasoli
100 ml mleka
4 jajka
1 serek topiony gouda
3 łyżki majonezu
Przyprawy :
1 łyżeczka ziół włoskich
2 szczypty pieprzu cayenne
3 szczypty pieprzu kolorowego
1 łyżeczka soli
2 łyżki sosu sojowo grzybowego
1/2 łyżeczki bazylii


Makaron ugotować all dente w osolonej wodzie.
Odcedzić go i wrzucić do dużej miski.
Mięso zmielić, wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć.
Cebulę, paprykę, czosnek i kapustę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dalej smażyć.
Gdy warzywa są miękkie dodać odsączoną z zalewy fasole i koperek, oraz przyprawy i wszystko wymieszać.
Do makaronu przełożyć zawartość patelni.
Całość delikatnie przemieszać, w razie potrzeby doprawić.
Mleko, jajka, majonez oraz serek topiony zmiksować, wlać do miski i wszystko wymieszać.
Masę przełożyć na blachę do pieczenia wysmarowaną olejem.
Zapiekankę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    piękne zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Smaczne danie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetne z serkiem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetne z serkiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    fajnie sie zapowiada ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    niezła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !