Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 czubata łyżeczka
mąka pszenna 2/3 szklanki
mąka ziemniaczana 2/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Oddzielamy białka od żółtek,białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i dalej ubijamy aż będzie go czuć,dodajemy żółtka i roztrzepujemy . Dodajemy mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką.
Blachę smarujemy tłuszczem i pieczemy w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 09.04.2013 09:27
z mąką ziemniaczaną to jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak