Sposób przygotowania

w letnim mleku mieszamy cukier z mąką i solą oraz drożdzami odstawiamy na 1 godz w ciepłe miejsce. Następnie jeszcze raz zagnieśc i odstawić na 30 min do lodówki. Zimne rozwałkować. Następnie ciasto skłądamy tak aby powstało 3 warstwy i tak wałkujemy aż 3 razy powtarzając tę czynność. Ciasto dzielimy na trójkąty i dowolnym nadzieniem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    masło kładziemy na wierzch i trzy razy rozwałkowujemy ciasto i składamy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !