Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz maksykański

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 1200 g
cebula 2
papryka czerwona 2
fasola czerwona 2 puszki
kukurydza 2 puszki
pomidory 800 g
czosnek 6-7 ząbków
ketchup 4 łyżki
mielona kolendra 1 łyżeczka
papryczka chilli 1-2
oregano 1 łyżeczka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz maksykański

Mięso pokroić w kostkę i usmażyć w pokrojoną w kostkę cebulę, dolewając niewielka ilość wody, dodać pomidory obrane ze skórki. Gdy mięso jest już miękkie dodać przeciśnięte ząbki czosnku oraz pozostałe składniki i przyprawy. Dusić do momentu aż sos stanie się gęsty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 11.09.2011 20:51
super
novita26 11.09.2011 07:11
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak