Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 300 gram
Ziemnaki 4 szt
marchewka 4 szt
kości wędzone 300 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie mielone Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
Gotowa zupa fasolowa 2 godziny gotowałam . Fasole moczyłam przez noc w misce dlatego tak szybko ugotowałam zupę
Krok 1 - Zupa fasolowa foto
2
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę ,maja być tylko 4 sztuki
Krok 2 - Zupa fasolowa foto
3
Marchewki obieramy małe najlepiej żeby były takie w całości
Krok 3 - Zupa fasolowa foto
4
Teraz wkładamy kości wędzone do garnka pocięte
Krok 4 - Zupa fasolowa foto
5
Na koniec dodajemy fasole zalewamy woda 4 litry , dodajemy listek laurowy i ziele angielskie gotujemy na małym ogniu sprawdzamy i dolewamy wodę jak się wygotuje Jeśli zupa jest bez smaku możemy posypać ziarenkami smaku Winiar doprawiamy zupę według uznania
Krok 5 - Zupa fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 17.02.2012 07:52
lubię taką zupę
SmakolykiJoanny 10.09.2011 17:36
Jesień jest piękna :)
Anna146 10.09.2011 17:15
nawet w kuchni już zaczyna się jesień

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak