Sposób przygotowania

Mąkę, żółtka, gęstą śmietanę i spirytus razem łączymy i wyrabiamy masę na gładkie ciasto. Odstawiamy na jakieś pół godziny. Następnie ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy i nożem kroimy paski o wymiarach: 10 cm na 2 cm. W każdym pasku nacinamy nożem środek i przewijamy jeden koniec ciasta przez drugi. Na rozgrzanym oleju kładziemy po kilka sztuk faworków i smażymy przez chwilę na złoty kolor, potem przewracamy je na druga stronę. Na koniec na talerzu posypujemy faworki cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    mniam :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    kate.500

    slodkie pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    dziś będę je robiła .... :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    lubię faworki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ulubione:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    b. lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajne faworki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !