Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumsztyk z miętą i kuskusem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 700 g
cebulka 20 szt
papryka czerwona 2 szt
mięta 1 pęczek
sos sojowy 3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Rumsztyk z miętą i kuskusem

Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić na cienkie plastry. Rozbić tłuczkiem, pociąć w paski. Paprykę oczyścić z pestek, umyć i pokroić na cienkie paseczki. Miętę opłukać, osuszyć, rozdrobnić. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim cebulki ok 3 min, dodać paski wołowiny, wlać sos sojowy, dodać paprykę, dusić 10 min (można podlać odrobiną wody). Na końcu dodać miętę, wymieszać. Kuskus przygotować wg przepisu na opakowaniu, podawać z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.11.2013 11:17
fajny przepis
fotoviderek 28.07.2013 10:42
Lubię takie mięsko :)
Anna169Hosz 25.06.2012 13:02
"Rumsztyk z miętą"- brzmi smacznie.
Anna152 27.03.2012 07:11
fajne
kasienka23 31.10.2011 10:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak