Sposób przygotowania

Masło, mąkę i sól siekamy nożem. Zagniatamy z nich ciasto dodając do niej stopniowo wody, rozwałkowujemy na 3 mm. Wkładamy do lodówki. Wlewamy olej na patelnię. Podgrzewamy, następnie polędwice obsmażamy. Solimy i odstawiamy. Liście kapusty gotujemy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy na bok. Cebulę, pieczarki i szynkę pokroić. Cebulę należy zeszklić dodajemy grzyby i dusimy do odparowania. Po wystygnięciu łączymy z szynką, jajkiem i śmietaną. Na rozwałkowane ciasto kładziemy słoninę, liście i farsz i mięso. Zwijamy. Pieczemy w 30 min w 220 stopniach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !